Formula 1 – uutisotsikoissa tänään

Formula 1 on rata-autourheilun luokka jossa on nähty huimasti vauhdikkaita käänteitä aina sen perustamisesta lähtien 1950 -luvulta tähän päivään saakka. Sarjasta on tullut median lemmikki, sen kuljettajat ovat julkkiksia ja rahaa liikkuu sarjassa enemmän kuin missään muussa autourheilussa. Sarja pysyy urheilun uutisotsikoissa tiiviisti, välillä hillitymmin mutta välillä todella vinhaa vauhtia. Tutkitaanpa sarjan tapahtumia tänään 11.10 ja poimitaan yhden päivän aikana MTV Sportin uutisotsikoissa julkaistut Formula 1 -uutiset…

Mercedes on tekemässä kovan valinnan, eli superlupaus Russell tulossa Williamsille ja Esteban Ocon jäämässä rannalle

Williams -tallin uusi kuski ensi kaudelle tulee luultavasti olemaan vain 20 -vuotias F2 -sarjassa nyt ajava kuljettajalupaus, brittiläinen George Russell. Kokeneempi Force Indian -kuljettaja, 22 -vuotias Esteban Ocon saa ilmeisesti väistyä nuoremman kuljettajan tieltä. Nuoren Russelin arvellaan brittinä sopivan paremmin Williamsin suunnitelmiin kuin raskalaisen Oconin. Force Indian -sarjassa uhattuna olevan Ocosin vihjaillaan olevan kiinnostunut myös suomalaisen Valtteri Bottaksen paikasta Mercedeksen tallissa kaudella 2020.

Entiseltä F1 -kuskiltamme Mika Häkkiseltä tuli painava kannanotto F1-sarjan tämänhetkiseen tilaan

Tämän päivän Formula 1 -kisoissa käytetään yksinomaan yhden rengasvalmistajan, Pirellin renkaita. Tilanteen tulisi Mika Häkkisen mukaan muuttua jotta kilpailua olisi, nyt tilanne yhden rengasvalmistajan kanssa on vähän kuin radalla olisi vain yksi kuljettaja. Pirellin renkaissa on todettu myös olevan kuumenemisongelmia tietyn rajan ylittämisen jälkeen.

Häkkinen sanoi myös mielipiteensä nykyisistä testiradoista, aikanaan itsekin sellaisilla paljon ajaneena. Hänen mukaansa tiukkia sääntöjä tulisi höllätä, jotta nuoret kuljettajat saavat harjoitella muutenkin kuin tietokoneilla ja simulaattoreilla, jotka eivät kuitenkaan vastaa todellista maailmaa.

Ferrari -tallin valtataistelusta saatiin karu esimerkki, kohtalokasta jälkeä tulee jos ongelmia ei ratkaista nopeasti

Ferrarilla on ollut vaikeaa tallin puheenjohtajan Sergio Marchionnen menehdyttyä äkillisesti kesällä 2018, ja tiimin suorituskyky on alkanut kärsiä pahasti etenkin kilpailussa Mercedestä vastaan. Tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen ja tallin teknisen johtajan Mattia Binotton kerrotaan olevan pahasti törmäyskurssilla, ja heidän käyttäytymisensä olisi kuin kahden eri tiimin henkilöstön käytöstä, edustustiloissakin istutaan eri puolilla.

Binotto oli edesmenneen Marchionnen valitsema teknisen osaston ykkösmies, ja Marchionne pyrki muokkaamaan tallia tiimityötä tekeväksi, mutta nyt kesän jälkeen on toiminta on muuttunut hierarkisemmaksi Arrivabenen sekä Ferrarin uuden toimitusjohtajan Louis C. Camilelrin yhteistyön myötä. Tiimiväen ongelmat heijastuvat koko tallin suorituskykyyn.

Ferrari romahti, Räikkösen paketti kasassa, suomalaiset pitivät pintansa F1 -sarjan rankingissa

Formula 1 kuskiranking on julistettu Japanissa ajetun Grand Prix:n jälkeen, ja kärjessä on Mercedeksen Louis Hamilton. Suomalaisista kuljettajista Mercedeksen Valtteri Bottas on neljäntenä ja Ferrarin Kimi Räikkönen seitsemäs. Japanin Suzukassa ajetussa GP:ssä Bottas ajoi toiseksi ja Räikkönen viidenneksi. Bottaksen kerrotaan olleen Japanissa hieman alavireinen, ja hän sai kovaa painostusta tallista mutta pystyi lunastamaan odotuksen varmistamalla Mercedekselle kaksoisvoiton. Kimi Räikkösen ajoa puolestaan kehuttiin kun hänen onnistui pitää Ferrarin ongelmista huolimatta tallin paketti kasassa ja ajoi tasaisen varmasti säilyttääkseen oman tasonsa.

Sotakirves haudattu, Kimi Räikköseltä sopuisia sanoja Max Verstappenista

Samaisessa Japanin osakilpailussa Kimi Räikkönen lähti ohittamaan Red Bullin Max Verstappenia ulkokautta jolloin Verstappen kanttasi Räikkösen kylkeen autollaan, ja sai tilanteesta viiden sekunnin rangaistuksen. Heti kisan jälkeen Räikkönen oli lausunnoissaan tiukkana Verstappenia kohtaan, mutta loivensi seuraavana päivänä antamalla myös ymmärrystä Verstappenin ajolinjoille.

Verstappen kolaroi samassa kisassa myös Vettelin kanssa, ja siitäkin saatiin uutisotsikkoa kun Mika Häkkinen vertasi Vettelin arvostelua omaan klassikoksi muodostuneeseen ohitukseensa, sanoin “50 senttiä oikealle eikä minua olisi kutsuttu supertähdeksi”.

Mikä uutispäivä!